Επιστολή: Διαχρονική η έλλειψη γιατρών στα Εργοστάσια, Εργοτάξια και Ορυχεία στη Δυτική Μακεδονία

Αγαπητέ Βήτα Χρήστο
 
Παρακολούθησα  τα δημοσιεύματα και τις απαντήσεις των εκπροσώπων της ΔΕΗ αλλά και την δική σου σχετικά με την έλλειψη γιατρών στα εργαστάσια και εργοτάξια της ΔΕΗ στην Δ.Μ.
Πριν πολλά χρόνια και ενώ ήμουν προιστάμενος Διοικητικού και Οικονομικού του ΠΕΚΑ Δ.Μ./ΔΕΗ τόλμησα με όλες τις υπηρεσιακές συνέπειες να κάνω μήνυση στην ΔΕΗ που ήταν ο εργοδότης μου για την έλλειψη τότε ιατρκού προσωπικού και στα εργοστάσια και εργοτάξια, επειδή και από τα Δικαστήρια δεν είχαμε απόλυτη απόφαση,με αποτέλεσμα οι τοπικές εφημερίδες βγήκαν την επόμενη ημέρα με το μνημονιώδη τίτλο που κατέθεσε στα δικαστήρια ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ φίλος μου συνεργάτης μου και συγχωρημένος Παπαδόπουλος Χ «ΑΛΛΟ ΕΦΙΚΤΟ και ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ»  εάν ψάξεις στην εφημερίδα που υπηρετείς θα το βρείς.
Μετά από όλα αυτά αναγκάστηκα στις 5.6.2003 να δημοσίευσω στην εφημερίδα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» την εμπεριστατωμένη επιστολή μου με τίτλο
«ΕΤΟΣ 2003: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ» και να την κοινοποιήσω στους πάντες και παντού ακόμη και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. και  η οποία καλύπτει απόλυτα τα γραφόμενα σου και ακόμα πιο πέρα. Επειδή γνωρίζω το επαγγελματικό σου σθένος και την αγάπη σου για τους εργαζόμενους ειδικά στα εργοστάσια και εργοτάξια και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή για όλους μας δύσκολη: ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
Για τους συναδέλφους μου στη ΔΕΗ που σ απάντησαν και δεν τους γνωρίζω ποιοί είναι,απλά τους συμβουλεύω ότι αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με τους εργασιακούς κινδύνους των συναδέλφων τους  δεν μπορούν να τα σηκώσουν,τους προτείνω να διαβάσουν την παραπάνω επιστολή για τις επαγγελματικές ασθένειες για τα εργατικά ατυχήματα την εργονομία στους χώρους δουλειάς με προσοχή. Είδα πολλά 37 χρόνια σ αυτή την δουλειά λίγα γράφω και τα γράφω για να μνημονεύσω τους συναδέλφους που έφυγαν νωρίς από την ζωή, δεν τα γράφω για να  στηρίξω τον δημοσιογράφο, για ένα απλό λόγο δεν το έχει ανάγκη.
Οι γιατροί εργασίας  που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα που επικαλεστήκατε είναι μόνο για να καλύψουν υποτυποδώς τον νόμο. Ο γιατρός εργασίας  από το νόμο και από αυτά που σπούδασε έχει ένα τεράστιο έργο με την καθημερινή παρουσία του όλο το 8ωρο στους χώρους δουλειάς. Με την ευκαιρία αυτή οι εν λόγω γιατροί στην Χαλκοκονδύλη προφανώς παρακολουθούν την εργονομία των συναδέλφων μας στα γραφεία (!) ή είναι στις επιτροπές απαχαρακτηρισμού εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Ας μας πληροφορίσει όποιος ξέρει πόσες επαγγελματικές ασθένειες χαρακτηρίστηκαν στη ΔΕΗ;
Εάν την  επιστολή δεν την βρεις στα αρχεία σας την έχω πρόχειρη γιατί ετοιμάζω και με άλλες παλιές μου επίκαιρες σήμερα επιστολές να δημοσιεύσουμε την ανοικτή επιστολή  1γ με τον τίτλο (αυτό είναι είδηση):
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ,ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ και Ε.Ε.για θέματα:
α. Εργονομίας,εργατικά ατυχήματα,επαγγελματικές ασθένειες στους χώρους δουλειας και ιδιαίτερα στα εργοστάσια,εργοτάξια,ΟΡΥΧΕΙΑ.
β. Κοινωνική ασφάλιση εργαζομένων και συνταξιούχων.
γ. Η πρόβλεψη της Κοινωνικής και Δημοσιονομικής κρίσης πριν 17 χρόνια.
Την παρούσα αλληλογραφία θα την εγκαταστήσουμε στην ιστοσελίδα μας  thomasgkatzoflias.wordpress.com που έχει τον τίτλο «Η Πολιτεία της Ουτοπίας» όπου φαίνονται και άλλες προτάσεις-επιστολές για τα Ορυχεία για την Μεταλιγνιτική εποχή για τους ΑΗΣ και ΥΗΣ (λίμνη Πολυφύτου) και εμπλουτίζεται συνέχεια και με άλλες θεματολογίες και προβλήματα της Δ.Μ.
 
Με εκτίμηση,                                                                                                                          
Θωμάς Γκατζόφλιας
Κοζάνη 30-11-2017
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s